Logga in »
Logga in »
Registrera
Glömt

Information om Rebecka Cardholm

Rebecka Cardholm

En 18-årig tjej boende i Stockholm. Går på ekonomiprogrammet på Värmdö Gymnasium, som på fritiden bloggar, pluggar, sminkar och fotograferar. Är kreativ och har älskat att skriva sedan hon var ca fyra år gammal! Det började med enkla historier och nu mer krönikor och debattinlägg ...

 • Fortsätt korta avstånden

  02 Sep 2015 |

  Rebecka Cardholm: Tänk hur lätt det är att se världen idag! Men trots de korta avstånden, de få klicken som behövs för att dela upplevelser världen över, alla kulturer som beblandas över våra nationsgränser så fortsätter världen att vara uppdelad. Läs mer »
 • Utveckling är att vara bäst redan från början

  10 Jun 2015 |

  Rebecka Cardholm: Nästa år går jag ut gymnasiet, och hittills är det bara två av mina lärare som har förstått innebörden av begreppet ”utveckling”. Två av tio lärare, i två av sammanlagt sjutton kurser, har förstått att utveckling inte är lika med konsekvent bibehållen kunskapsnivå, och att utveckling kommer genom att lära sig, göra fel och börja om. Läs mer »
 • Tänk om alla kunde vara lite mer som Filip, 12

  25 Mar 2015 |

  Rebecka Cardholm: Testa. Känns det för jävligt att ge någon annan sex kronor ur din egen ficka, kan du ju alltid sluta. Men jag tror inte att det är någon särskilt stor risk att det är så du kommer att känna. Det gjorde i alla fall inte för Filip. ”Hon sade ’tack så mycket’ flera gånger och såg väldigt glad ut. Jag tycker att det känns väldigt skönt att man gjort någon så glad.” Det gör mig glad att läsa om personer som Filip. Ofta är det barn en hör om som handlat ”från hjärtat” och blir hyllade för att de beter sig medmänskligt trots sin unga ålder. Läs mer »
 • Allt handlar om männen

  11 Feb 2015 |

  Rebecka Cardholm: De filmkaraktärer som någonsin lyckats ha något slags djup i sin karaktär, och någon slags självsäkerhet, är allt som oftast män oavsett om de är superhjältar, hemliga agenter, smarta bovar eller psykopatiska mördare. Skulle en kvinnlig huvudkaraktär råka slinka in i ett manus någon gång då och då, är hennes persona aldrig djupare än klyftan mellan hennes bröst. Manliga actionhjältar finns till för att stilla världens oroligheter, hjältinnor för att stilla männens begär efter ytterligare en sexualiserad kropp. Läs mer »
 • Till dig som känner att antirasismen gått för långt

  03 Dec 2014 |

  Rebecka Cardholm: Och vem är det egentligen som är lättkränkt – den icke-vita som tar illa upp av att ett ord som förknippas med kolonialism och förtryck slängs omkring hur som helst, eller du som anser att hela den svenska kulturen är förstörd bara för att ett ord strukits ur det klassiska verket skrivet av Astrid Lindgren – samma Astrid Lindgren som faktiskt redan 1970 sa att hon skulle strukit ordet ur böckerna om hon kunnat? Läs mer »
 • Jag är inte vänsterpartist, men …

  08 Okt 2014 |

  Rebecka Cardholm: Hur är det möjligt att endast ett av åtta riksdagspartier vågar säga ifrån när rasismen äntrar Sverige? Är det sådana ledare vi vill ha, sådana vars enda motstånd mot rasisterna är vaga löften om att ”inte samarbeta” med dem? SD har tydligt visat vilka värderingar de står för. Så varför kan inte S, MP, C, FP, KD och M också göra det? Läs mer »
 • Om ALS Ice Bucket Challenge: ”Bidra genom att inte släppa taget om det mörka”

  10 Sep 2014 |

  Rebecka Cardholm: Jag kanske låter bitter, men jag tvivlar starkt på att någon av mina vänner som lagt upp kylande videos på Facebook donerat en endaste krona till vare sig ALSA eller Hjärnfonden. Istället har det blivit en kul grej att hälla vatten över sig själv samtidigt som man filmar det med en skakig mobilkamera för att få ”likes” av sina kompisar. Likes och kommentarer som är på bekostnad av de sjuka. Att dela dessa statusar och klipp utan att fullfölja utmaningen, det vill säga till det stadie där man faktiskt donerar pengar, är som att bära ett Rosa Band utan att betala för det, eller ens veta vad det står för. Man missbrukar symbolen och verktyget som används för att hitta en lösning på problemen, och det gör man – precis som Lari skriver – på de sjukas bekostnad. Läs mer »
 • Låt din eld brinna!

  13 Aug 2014 |

  Rebecka Cardholm: Teoretiskt sett är det bra att sticka ut. I skolan läser vi om personer som vågat stå upp för sin sak och drivit den så långt det bara går oavsett om det gäller mänskliga rättigheter, vetenskap eller konst. Vi läser om de här personerna, och får lära oss att se upp till dem. I verkligheten ser det annorlunda ut. I verkligheten ska vi allra helst bara passa in i mallen, flyta med och definitivt inte sticka ut. Läs mer »
 • När det otänkbara händer

  18 Jun 2014 |

  Rebecka Cardholm: Igår förlorade jag en vän i cancer. En vän som alltid var glad, aldrig ville någon något illa och som var den sista personen att någonsin förtjäna det mest fruktansvärda ödet ett barn kan behöva möta. Läs mer »
Annons: