Logga in »
Logga in »
Registrera
Glömt

Information om Kerstin Davidson

Kerstin Davidson

Politisk redaktör, Land Lantbruk och Skogsland

 • Lika till varje pris, det är frågan?

  06 Dec 2016 |

  Kerstin Davidson: Kommunerna silar mygg och sväljer kameler. Det är inte rimligt. Läs mer »
 • Tunn kunskap gav klen lantbruks-Debatt i SVT

  07 Nov 2015 |

  Kerstin Davidson: Man måste beundra de två deltagande bönderna - Charlie West och Stefan Gård - för att de behöll sitt lugn under denna skur av illa underbyggda argument. Den som bryr sig det minsta om hur skattebetalarnas pengar används måste inse att parkförvaltning är ett dåligt alternativ till att bönder producerar öppna landskap och biologisk mångfald som biprodukt till livsmedel. – Var ska du få din mat ifrån, Fredrik? undrade en medverkande i programmet. Läs mer »
 • Miljörörelsen fokuserar på fel mål

  18 Aug 2015 |

  Kerstin Davidson: Kanske behöver det alltmer konfrontatoriskt sinnade SNF en syndabock att peka ut för att driva kampanj. I skogen ser man en motståndare i det moderna skogsbruket. Någon självklar sådan finns inte i fråga om hagmarkerna. Det är en spillra som finns kvar av forna dagars hagmarker. I radions Naturmorgon intervjuas forskaren Sara Cousins. Hon har jämfört dagens landskap i Sörmland med kartor från 1901. Det visade sig att 96 procent av gräsmarkerna har försvunnit. När betesdjuren lämnar markerna tar slyet över. Kvar blir ett mer enahanda, mindre tilltalande landskap. Men framför allt drabbar det mängder av arter. Det är förvånande att miljöorganisationerna lägger så lite kraft på att värna betesmarkerna. Läs mer »
 • Publikfrieri, Way Out West

  17 Jun 2015 |

  Kerstin Davidson: Det gäller också att se till en helhet. Kor är viktiga för en levande landsbygd och för den biologiska mångfalden. Gödseln från djuren behövs för att odla de vegetabilier som Way Out West omhuldar. Ett land som inte kan försörja sin befolkning med högvärdiga livsmedel kan dessutom knappast kallas långsiktigt hållbart. Och i stora delar av vårt land är det allra mest lämpligt att producera mjölk och kött. Och det är till människor som gärna tar till sig åsikter utan att sätta sig in i saken som Way Out West vänder sig. Läs mer »
 • Gamla synder bakom dagens griskris

  20 Feb 2014 |

  Kerstin Davidson: Det började svaja ordentligt några år efter EU-inträdet. Men dagens kris i branschen är sannolikt den djupaste och allvarligaste hittills. Nu står stora, välinvesterade och effektiva grisgårdar utan kontrakt. Ägarna tvingas stå med mössan i hand inför slakteriet, paniken och rädslan breder ut sig. Läs mer »
Annons: